lauantai 29. kesäkuuta 2013

Grilliruoan kaverit osa 1

Tässä maistuva lisuke grilliruoalle tai vaikka tapaspöytään. Paprikat voi hyvin tehdä muutama päivä etukäteen. Paprikasalaattiin saat väriä käyttämällä eri värisiä paprikoita.
*****
These two side dishes are perfect with grilled food or even for tapas table. Paprika you can prepare two days before serving. You get more color to your paprika dish using paprikas of different colors.


Uunimarinoidut paprikat
6:lle hengelle lisukkeeksi

3 paprikaa 
3 rkl oliiviöljy
3 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
suolaa ja mustapippuria
oreganoa / timjamia
(oliiveja / marinoituja valkosipulinkynsiä)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka 1,5 ruokalusikallisella oliiviöljyä. Huuhtele paprikat ja leikkaa ne leveiksi paloiksi. Kuori ja silppua valkosipuli veitsellä. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Laita uunivuokaan paprikat, valkosipulit ja chili. Valuta päälle loppu oliiviöljystä ja maista suolalla ja pippurilla. Revi vielä oregnon tai timjamin lehtiä paprikoiden päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissä noin tunti. Anna jäähtyä ilman kantta. Viimeistele jäähtyneet paprikat tuoreella oreganolla tai timjamilla sekä oliiveilla tai marinoiduilla valkosipulinkysillä. 

Oven marinated paprikas
for 6 pers

3 peppers
3 tbls olive oil
3 garlic gloves
1/2 red chili
salt and black pepper
oregano / thyme
(olives / marinated garlic gloves)

Preheat oven to 175 degrees. Oil oven casserole with half of the olive oil. Rinse paprikas and cut them into wide pieces. Peel and mince garlic gloves with knife. Cut chili into small pieces. Set paprikas, garlic and chili into oven casserole. Pour rest of the olive oil to the casserole and season with salt and pepper. Add oregano or thyme on the top. Cover with aluminum foil and cook in oven for one hour. Let it cool without a lid. Decorate with fresh oregano or thyme and olives or marinated garlic gloves. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti