keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesän paras jälkkäri


Juhannuksena herkuteltiin suklaalla, mansikoilla ja vaniljavanukkaalla. Tätä jälkiruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Variaatioita on useita ja varmasti joka makuun löytyy juuri sopiva. Pääosassa jälkiruoassa on kevyt ja nopea mutakakku, joka murustetaan vanukkaan päälle viipaloitujen mansikoiden kera. Kokonaisuus on aika makea ja mikäli haluat kevyemmän version, voi vanukkaan tilalle laittaa esimerkiksi jogurttivaahdon.  Juhannuspäivänä kakkua nautittiin raparperi-mansikkakiisselin ja vatkatun vaniljakastikkeen kera. Loistava yhdistelmä sekin. Kakusta riittää kahdeksalle hengelle jälkiruokaan riittävä pala. Vanukasresepti on neljälle sopiva.

*****
At Midsummer's Eve we ended our dinner with chocolate, strawberries and vanilla pudding. This dessert is definitely worth a try. Variations are numbered and I'm sure that almost everybody will find their favorite version. Chocolate cake has the main role on this desert. The cake is easy and quite quick to prepare. The desert is pretty sweet, and if you want a lighter version you can have a yoghurt cream in stead of the pudding. On the next day we had rhubarb-strawberry soup and whipped vanilla sauce with the cake. A great combination too. One cake is enough for eight people, but the recipe for pudding is for four. 



Vaniljavanukas suklaakakun ja mansikoiden kera
4 hengelle

Vanukas
5 dl kuohukerma
0,5 dl sokeri
2 liivatelehteä
vaniljatanko / vaniljajauhetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta sokeri ja kerma miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljatanko ja anna hautua 10 minuuttia. Mikäli käytät vaniljajauhetta ei haudutusaikaa tarvita. Purista liivatteet ja lisää kuumaan kermaseokseen. Vatkaa kevyesti ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa ennen annosmaljoihin kaatamista. Aseta kylmään jähmettymään vähintään 4 tunniksi. Tarjoa kakkupalojen ja tuoreiden mansikoiden kera.

Kakku
2 kananmunaa
2 dl sokeri
100 g voi
1 dl vehnäjauho
3/4 dl kaakaojauhe
ripaus vaniljasokeria

Aseta uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja anna jäähtyä hiukan. Kaada voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen munasokeriseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Paista 15 minuuttia. Irroita vuoasta vasta kakun jäähdyttyä. Kakun pitää olla tahmeaa sisältä.

*****

Vanilla pudding with chocolate cake and strawberries
for 4 persons

Pudding
5 dl whipping cream
0.5 dl sugar
2 leaves of gelatine
vanilla pod/ vanilla powder

Place gelatin leaves in cold water. Bring sugar and cream to a boil over low heat stirring constantly. Add vanilla pod and simmer for 10 minutes. If you are using vanilla powder does not need cooking time. Squeeze gelatine leaves and add to the hot cream mixture. Whisk lightly and cool in a cold water bath before pouring into serving cups. Place in the cold to solidify at least for 4 hours. Serve pudding with cake pieces and fresh strawberries.

Cake
2 eggs
2 dl sugar
100 g butter
1 dl wheat flour
3/4 dl cocoa powder
a touch of vanilla sugar

Set oven temperature to 175 degrees. Grease and flour cake mold with removable bottom. Whisk eggs and sugar until light cream. Melt butter and allow to cool slightly. Pour melted butter as a thin strip to the egg mixture while whisking all the time. Mix dry ingredients and sieve them into dough. Mix carefully until smooth. Bake for 15 minutes. Don't remove the cake from the mold until cooled. Cake should be tacky inside.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti