tiistai 6. elokuuta 2013

Suklaapekaani kranssikakku

Jos tekee mieli valmistaa jotain pidemmän kaavan mukaan. Leipominen antaa siihen oivan mahdollisuuden. Viikonloppuna testasin kranssikakun (kranz cake) leipomista. Loppujen lopuksi kakku ei ollut hankala valmistaa, mutta prosessiin piti varata runsaasti aikaa nostatuksineen. Kakku oli uusi tuttavuus minulle. Taikinassa ollut sitruuna raikasti mukavasti suklaa-pähkinätäytettä ja kokonaisuus oli todella hyvä. Tätä kakkua pitää leipoa toistekin. 
Leivoin kakun käyttäen tätä reseptiä. Taikinan vaivaamisen tein käsin, mutta muuten noudatin reseptin ohjeita täsmällisesti. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ja nauttia vasta seuraavana päivänä kun maut ovat tasaantuneet.
*****
Sometimes I like to prepare thing which require a longer preparation process. Baking gives you a lot of possibilities for longer processes. Las week-end I tried baking a kranz cake. In the end it was not so difficult to prepare but it took some time. I had never tried this cake before, but it was just great. There is grated lemon zest in the dough which refreshes chocolate nut filling. This cake I will have to prepare again.
I baked this cake following a recipe from here. I didn't have a mixer but I used my hands to prepare the dough. You should store the cake in a fridge and serve it on the next day from preparation.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti