sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Suussasulavat keksit


Nämä keksit ovat aivan ihania. Valkosuklaa ja karpalo sopivat loistavasti yhteen. Alkuperäinen resepti löytyi Amalfin sitruunat - blogista. Muokkasin sitä hiukan oman jääkaapin sisältöön sopivaksi. Kaapista löytyi voin sijaan leivontamargariinia, joten voin ruskistus jäi minulta väliin - muutoin noudatin linkistä löytyvää reseptiä. Kannattaa samantien tehdä koko satsi, ettei jää harmittamaan. Keksejä reseptistä tuli noin 30. Toki riippuen lusikan koosta. Itse käytin ruokalusikkaa keksien annosteluun pellille. Omassa uunissani paistoaika oli noin 15 minuuttia. 

I just love these cookies! White chocolate goes so well with cranberries. I found the recipe from a Finnish blog called Amalfin sitruunat. I didn't have butter in the fridge, so I used margarine instead and it worked well also. You will get approximately 30 cookies from recipe below if using table spoon to place cookie dough in to baking tray.


Cookies with white chocolate and cranberries
150 g margarine
2,5 dl brown sugar 
0,5 dl sugar 
1 egg 
1 egg yolk 
3,5 dl flour 
0,5 ts baking soda 
150 g chopped white chocolate 
150 g dried cranberries 

Melt margarine and let it cool. 
Put both sugars, egg and egg yolk in a bowl and beat until they become a light brown mixture. Add cooled butter and beat for a few more minutes. 
Mix flour and soda and add to the dough. Finally, add pieces of white chocolate and cranberries and mix well. 

Take lumps of dough with a tablespoon on a baking sheet and bake for 10-15 minutes in 175 C degrees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti