lauantai 15. helmikuuta 2014

Keittoa kylmyyteen


Maistuva bataattikeitto talven kylmiin iltoihin ja kevään odotteluun. Makua keitto saa inkivääristä, chilistä ja kookosmaidosta. Itse käytin kookosmaitoa ohjeessa olevan kookoskerman sijaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Pakkaset kaikkosivat ainakin toistaiseksi etelä-Suomesta. Kerkesin kuitenkin ikuistamaan kauniit kuurankukat verannan ikkunoista. 

*****
This tasty sweet potato soup is perfect for winter evenings. It's seasoned with ginger, chili and coconut milk. Original recipe can be found from here

Few weeks ago we had colder weathers and I managed to take photos from frozen windows from verandah. 

Sweet potato soup

1 sweet potato 
1 onion 
2 carrots 
2 potatoes 
vegetable oil 
little piece ginger 
half chili 
vegetable stock 
1 can coconut cream/milk 
salt and pepper 
(coriander for decoration)

Peel and cut sweet potatoes, carrots and potatoes. Peel onion and ginger and cut them into pieces. Cut chili and take of the seeds. Sauté vegetables in oil in a saucepan for a while, add chili and ginger. 

Add vegetable stock until vegetables are covered. 

Bring to boil and cook until vegetables are cooked. Add coconut cream and season with salt and pepper. Use hand blender to mix the soup until smooth. Cut some coriander to decorate the soup. Enjoy!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti