tiistai 4. joulukuuta 2012

Jouluinen suklaakakku


Viime vuonna joulupöydässä maisteltiin tuhtia suklaakakkua, joka koostui kolmesta kerroksesta. Reseptin luin viime vuonna Helsingin Sanomista, mutta enään en löytänyt reseptiä sivuilta. Onneksi olin kirjannut sen ylös. Kakku on todella tuhti, joten sitä riittää pienikin pala per ruokailija. Kakun kanssa maistuu hyvin esimerkiksi marinoitu ananas tai jokin muu raikas hedelmä.

*****
Last year we had a chocolate cake on our Christmas dinner. Cake is built out of three layers: chocolate cake, chocolate mousse and chocolate frosting. Luckily I had written it down as I can't find it on Internet anymore. Cinnamon and cardamom give taste to this cake and it should be served with some fresh fruits (eg marinated pineapple). 



Suklaamoussekakku
Pohja
140 g tumma suklaa (70-80 %)
100 g voi
6 munaa
180 g ruokosokeri
30 g kaakaojauhe
50 g karkeaksi rouhittu pekaanipähkinä
0,5 tl kardemumma
0,5 tl kaneli

Sulata suklaa ja voi. Itse sulatan suklaan lähes aina mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin, mutta ei kuitenkaan vaahdoksi. Lisää loput ainekset ja hiukan jäähtynyt suklaa-voiseos. Kääntele massa sekaisin. Kaada vuokaan (halkaisija 24 cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 210 asteessa noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Jäähdytä.

Mousse
70 g tumma suklaa
2 dl kuohukerma
1/3 tl kaneli
1/3 tl kardemumma

Sulata suklaa. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää mausteet. Lisää kermasta ensin 1/3 osa hiukan jäähtyneen suklaan joukkoon ja loput sekoittamisen jälkeen. Kaada mousse kakun päälle. Anna jähmettyä ennen kuorrutteen lisäystä.

Kuorrutus
70 g tumma suklaa
1 dl kerma

Lämmitä kerma ja suklaa mikrossa ja anna hiukan jähmettyä sekoittamisen jälkeen. Kaada kakun päälle. Itsellä osa kuorrutteesta jäi käyttämättä, joten vähempikin riittäisi. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti