lauantai 22. joulukuuta 2012

Glögi


Tänä vuonna valmistimme joulun glögin itse. Se sopii hyvin itselle nautittavaksi tai lahjaksi annettavaksi. Reseptistä saa valmista glögiä noin litran. Samalla reseptillä voi hyvin valmistaa myös vaaleaa glögiä käyttämällä kuivaa valkoviiniä.
Glögi

1 dl brandiä
5 kanelitankoa
15 mausteneilikkaa
n 2 cm pala tuoretta inkivääriä
3 kokonaista maustepippuria
2 tähtianista
1 plo punaviiniä
1 appelsiinin kuoret (+ mehu)
2,5 dl raakasokeri

Sekoita keskenään konjakki ja mausteet. Anna maustua kelmun alla yön yli tai vähintään 8 tuntia. Kiehauta konjakkiseos, viinin, appelsiinin kuorien ja sokerin kanssa. Lisää halutessasi appelsiinin mehu. Anna jäähtyä. Siivilöi ja pullota.

*****
This year we did our mulled wine ourselves. You can enjoy it yourself or give it to someone as a present. You get about one liter of mulled wine out of this recipe. You can use this same recipe to prepare light mulled wine using dry white wine instead red wine.
Mulled wine

1 dl brandy
5 sticks of cinnamon
15 cloves
2 cm piece of fresh ginger
3 whole allspice
2 star anise
1 bottle of red wine
1 orange's peel (+ juice)
2.5 dl raw sugar

Mix together brandy and spices. Let it stand overnight or at least 8 hours under plastic wrap. Bring to the boil brandy mixture, wine, orange peel and sugar. You can add orange juice after boiling if you want more orange taste. Let mulled wine to cool. Strain and pour into bottle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti