sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vaihtoehto glögille


Omenatoti on loistava vaihtoehto perinteiselle glögille. Alkoholi lisätään vasta viimeisenä, joten juoman voi hyvin jättää alkoholittomaksikin. Totia maistellessa tuli mieleen, että tästä pohjasta saisi varmaan erinomaisia jouluisia marmeladeja. 

Omenatoti
4 hlö:lle
1 l omenamehua
1/2 dl raakasokeria
2 tähtianista
2 pientä kanelitankoa / 1 iso
veitsen kärjellinen vaniljauutetta 
(voit myös käyttää vaniljasokeria)
1/2 sitruunan mehu
1 dl tumma rommi
1 omena koristeluun

Sekoita kaikki muut paitsi rommi ja omena kattilassa. Anna liemen maustua kylmässä yön yli. Lämmitä seuraavana päivänä hiljaisella lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Ota pois liedeltä ja lisää halutessasi rommi. Tarjoile lämpimänä ja koristele omenalohkoilla.


*****
Appletoddy is excelant option for mulled wine during Christmas time. You can easily prepare this alcohol free as well as rum is added last. When tasting this I thought that you could make marmalades out of the stock. Maybe next year.

Appletoddy
for 4 people
1 l apple juice
1/2 dl raw sugar
2 star anise
2 small sticks of cinnamon / 1 large
knife tip of vanilla extract
(you can also use vanilla sugar)
1/2 lemon's juice
1 dl dark rum
1 apple for decoration

Mix all together in a pot except rum and apple. Let the stock to marinate in cold for a night. Heat up slowly on next day until sugar has melted. Remove from the heat and add rum. Serve warm and garnish with apple segments.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti