keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pehmeä panna cotta


Uusi vuosi, uudet kujeet. Hyvää Uutta Vuotta kaikille lukijoille!

Tämä pehmeä panna cotta makeutti suut jouluaterian jälkeen. Lisäkkeenä tarjoiltiin punaviinissä marinoituja päärynöitä, mutta yhtä hyvin voisi käyttää sesongin mukaisia hedelmiä tai marjoja. Resepti löytyi Allt om Matin jälkiruokaresepteistä kootusta kirjasta. Vaniljatangon sijaan käytin vaniljajauhetta, jota lisäsin noin 1/4 teelusikallista.

Panna cotta
5 henkilölle

1 vaniljatanko
1/2 l vispikermaa
1/2 dl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää kattilaan kerma, sokeri sekä vaniljajauhe tai kaavi tangosta siemenet. Kiehauta ja lisää liivateet sekoittaen. Jäähdytä vesihauteessa vähän väliä sekoittaen kunnes seos on jäähtynyt. Kaada noin 1 desin kokoisiin vuokiin ja pidä kylmässä 3-4 tuntia tai vaikka yön yli.  

Marinoidut päärynät
5 päärynää
1/2 plo punaviiniä
1 1/2 dl raakasokeria
1-2 tähtianista

Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Keitä päärynöitä viinissä noin 10 minuuttia sokerin ja tähtianiksen kanssa kunnes päärynät hiukan pehmenneet. Anna päärynöiden hautua viinissä yön yli. Siivilöi neste ja keitä sitä kasaan kunnes noin puolet siitä on enään jäljellä. Lisää päärynät takaisin kasaan keitettyyn marinadiin ja poista tähtianikset. Tarjoile panna cotan kanssa. 

*****
Happy New Year everybody!

We enjoyed this soft panna cotta after Christmas dinner. It was served with marinated pears, but it could be served as well with any season's fruits or berries. Recipe was found from a book which is a collection of dessert recipes from a swedish food magazine. Instead of vanilla pod I used 1/4 teaspoons of vanilla powder.

Panna cotta
for 5 persons

1 vanilla pod
1/2 l whipping cream
1/2 dl sugar
2 leaves of gelatin

Put gelatin leaves to cold water. Pour cream, sugar and seeds of vanilla pod (or vanilla powder) into a pan and let boil up. Add gelatin and mix all together. Cool mixture in cold water bath. Mix it few times when cooling. Pour into serving cups (1 dl per person) and keep in fridge at least for 3 hours.

Marinated pears
5 pears
1/2 bottles red wine
1 1/2 dl raw sugar
1-2 star anise

Peel the pears and remove seeds. Cut pears into pieces. Add wine, sugar, star anise and pears into a pot and let boil for 10 minutes or pears are a bit softer. Leave pears to marinate over night. Strain the marinate at next day and cook it until half of it is left. Add pears back to marinate and take star anise away. Let it cool and serve with panna cotta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti