torstai 10. tammikuuta 2013

Kanaquesadillat

Resepti on aikoja sitten pyörineestä Köyhät Ritarit - ohjelmasta, josta sen tallensin omaan reseptikirjaani. Nämä quesadillat valmistuvat nopeasti ja maistuvat varmasti useammalle. Reseptiä voi muokata haluamallansa tavalla muuttamalla määriä tai poistamalla raaka-aineita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla kotijuuston kanssa. Sopii todella hyvin quesadillan seuraksi. Jos haluaa enemmän väriä pintaan, voi quesadillat myös paistaa pannulla uunin sijaan.


Kanaquesadillat
4:lle
1/2 valmiiksi grillattu broileri 
1 rkl jalopenoja
1 pieni sipuli 
3 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
1 prk crème fraichea
1 puntti tuoretta minttua
juustokuminaa
mustapippuria
suolaa
8 kpl vehnätortilloita
250 g mozzarellaraastetta

Koristeluun:
1 rasia kotijuustoa
mustapippuria
tuoretta korianteria
kokonaisia jalopenoja
salsaa

Irroita lihat broilerista mielellään ennen kuin se kylmenee. Revi lihat pienemmiksi tai leikkaa veitsellä karkeasti. Silppua  jalopenot, sipuli ja valkosipulit. Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenet. Leikkaa tämän jälkeen jäljelle jäänyt tomaatin liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit ja jalopenot. Kun ne ovat pehmenneet, lisää pannulle broileri, silputtu minttu ja karkeasti leikatut tomaatit. Alenna lämpöä. Hauduta hetki, jotta tomaatit pehmenevät. Lisää crème fraiche, sekoita ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Nosta pois liedeltä.
Levitä neljä tortillaa leivinpapereiden päälle. Lusikoi näiden päälle broileriseosta ja levitä koko tortillalle. Ripottele päälle mozzarellajuustoa ja kanneksi toinen tortilla. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja päällimmäinen tortilla rapeutunut. Nosta pois uunista, leikkaa pizzaleikkurilla neljään osaan ja murenna kotijuustoa päälle ja koristele mustapippurilla ja korianterilla. Tarjoile salsan kanssa.
*****
I found this recipe years ago from a finnish cooking series which was on TV. These quesadillas are fast to prepare and most likely taste for all. They are served with a fresh cheese which is called home-made cheese and it can be prepared at home too. It's a perfect companion for this quesadilla. You can also cook your quesadillas on frying pan and that way you will get more color on the top.
Chicken quesadillas

for 4 persons
1/2 grilled chicken
1 tbs jalapeño
1 small onion 
3 gloves garlic
3 tomatoes
150 g crème fraiche
 bunch of fresh mint
cumin
blackpepper
salt
8 wheat tortillas
250 g mozzarellacheece

For decoration:
1 fresh cheese / home-made cheese
blackpepper
fresh coriander
whole jalapeños
salsa

Remove meat from the chicken before it gets cold. Tear or cut the meat into smaller pieces. Chop the jalapeño, onion and garlic. Cut tomatoes into quarters and remove root and seeds and cut the rest roughly. Heat a splash of oil in a frying pan and fry the onions and jalapeño. When they are soft, add the chicken, chopped mint and tomatoes. Reduce the heat. Simmer for a moment until the tomatoes are softer. Add the crème fraiche, stir and season with cumin, salt and pepper. Lift off the heat.

Apply  four tortillas on baking sheet. Spoon chicken mixture on top and spread across the tortilla. Sprinkle with mozzarella cheese and add second tortilla for a lid. Bake in the oven at 200 degrees until the cheese has melted and the top tortilla has become crispy. Lift out of the oven, cut into quarters and sprinkle home-made cheese, jalapeño, black pepper and coriander on the top. Serve with salsa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti