maanantai 28. tammikuuta 2013

Soppaa valkopavuista


Viikonloppuna tein valkoisista pavuista keittoa. Reseptin löysin Hans Välimäen Lusikka sopassa - kirjasta ja ohessa hiukan mukailtu resepti. Keitto oli positiivinen yllätys ja se oli todella hyvää. Sopisi hyvin esimerkiksi alkukeitoksi tai lounaaksi, jos lisänä tarjoilee salaattia ja leipää. Jos kaipaa kuohkeaa ja pehmeän kermaista keittoa, kannataa kokeilla tätä.

Valkopapukeitto
4 hengelle

500 g valkopapuja
150 g pekonia
2 sipulia
voita paistamiseen
8 dl kasvislientä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuri
2 laakerinlehteä
1 timjaminoksa
3 dl kuohukerma

Liota papuja yön yli vedessä. Keitä pavut kypsiksi runsaassa vedessä. Papujen keittoaika on noin 1,5 tuntia. Kuullota pekonia (pekonin voi jättää isommiksi paloiksi) ja silputtuja sipuleita voissa kunnes sipulit pehmenevät. Lisää liemi, mausteet sekä pavut. Keitä kunnes pavut alkavat hajota. Lisää kerma ja kiehauta. Nouki keitosta pekonit, laakerinlehti ja timjami. Soseuta sauvasekottimella ja siivilöi. Kannattaa tarkistaa vielä maku ennen tarjoilua.

*****
I did soup out of white beans last weekend. I found recipe from a book written by Hans Välimäki. I have modified orginal recipe a bit. This soup was positive surprise and it was very good. It would be a perfect starter or a perfect lunch with some salad and bread. If you want your soup to be creamy and soft, try this recipe.

White bean soup
for 4 persons



500 g white beans
150 g bacon
2 onions
butter for frying
8 dl vegatable stock
1 ts salt
1/4 ts whitepepper
2 bay leafs
1 thyme branch
3 dl double cream



Set beans in cold water for one night. Cook them with plenty of water until they become soft. This will take about 1,5 hours. Sauté bacon and chopped onions with butter until onions are softened. Add stock, seasonings and beans. Let soup cook until beans start to break. Add cream and cook to boil. Use hand blender to puree the soup and put it through a sieve. Check taste before serving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti