torstai 17. tammikuuta 2013

Kesän sadosta

Meillä syödään aamiaisella usein turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia hedelmien ja marjojen kera. Pakkasesta löytyi vielä muutama rasia musta- ja punaherukoita viime kesältä. Herukat ovat omaan makuuni liian kirpeitä pelkästään syötäväksi, joten keitin niitä kattilassa vesitilkan ja sokerin kanssa. Sokeria voi laittaa oman maun mukaisesti. Valmiin seoksen kaadoin lasipurkkeihin. Seosta ei voi varsinaisesti hilloksi kutsua, mutta se sopii todella hyvin myös esimerkiksi lettujen tai jäätelön seuraksi.

*****

We often eat turkish or greek yogurt with breakfast. Usually it is accompanied with some fruits or berries. I had some red and blackcurrants in freezer. I cooked them in a casserole with a bit of water and sugar, as they are too tart to eat just the way they are to my taste. You can add sugar to your own taste. I poured mixture into glass jars and it should be kept in fridge. You can serve currants also with crepes or ice cream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti