perjantai 24. elokuuta 2012

Projekti ovi

Kesäkuussa olleella kesälomalla päätin, että kotiin on saatava vanha ovi. Lueskelin loman aikana sisustuslehtiä ja jotenkin vaan alkoi tuntumaan siltä, että ovi on meidän kodin seuraava sisustuselementti. Kovasti loppulomasta mietiskelin mihin sen sijoittaisin ja netistä etsin kovasti paikkoja, josta voisin sen oven hankkia. Kun palattiin kotiin, löysin keltaisilta sivuilta ilmoituksen vanhoista ovista ja ikkunoista ja paikka vielä sijaitsi 10 päässä kotoa. Siinä ei sitten muu auttanut kuin mennä katsomaan niitä ja mukaan sieltä yksi ovi sitten tarttuikin. Ovi haettiin vanhasta asuinrakennuksesta ja se oli aika likainen, mutta väritys vaan jotenkin miellytti ja kun sen ensimmäisen kerran näin niin tiesin, että se on se oikea (hassua).

Jossain vaiheessa tätä kaikkea sain vision, että ovesta tulee sängyn pääty. Sitten netistä surffaillessani huomasin, ettei se todellakaan ole mikään uusi idea ja niitä näytti blogeissa olevan useissa muissakin kodeissa, vaikka en ollut asiaan aikaisemmin perehtynyt. Joka tapauksessa sängynpääty siitä tulee. Ongelma on vielä miten se paikalleen asetetaan. En millään haluaisi tehdä turhia reikiä oveen, koska ei tiedä missä sitä tulevaisuudessa vielä tullaan käyttämään. Postailen siitä kiinnityksestä enemmän kun se ollaan seinään kiinni saatu.

Halusin säilyttää oven sinisen sävyn osittain, mutta kuitenkin tasoittaa pintaa lohkeilleen maalin ja muiden kulumien kohdalta. Hioin siis ensiksi koko ovesta pahimmat lohkeilut irti ja kittasin kolot valkoisella kitillä ja sitten taas hiottiin pinta sileäksi. Tämän käsittelyn jälkeen pinta oli liian ”värikäs” (sinisellä taustalla valkoisia läskiä miten sattuu), joten päätin vielä kevyesti maalata sen vakoiseksi ja hioa päältä, jotta saan sinistä pitää esiin. Oven molemmat puolet ovat ihan erinäköiset mikä on aika  kiva, koska voi sitten vaihtaa puolta, jos sattuu toiseen kyllästymään. Itsellä ei juurikaan ole kokemusta eri pintamateriaaleista tai niiden käsittelystä, mutta ihan kivasti olen selvinnyt tietoa netistä onkimalla ja kokeilemalla. Pää-asiahan näissä on, että itseä miellyttävät.

*****

On our holiday last June I decided to get an old door to our home as decoration element. I thought a lot what should I do with the door and where would I put it at our home. I started searching for old doors from internet and finally found a person who was selling old doors and windows almost next to our home. Soon we went there to see the doors and one door catched my attention immediately. I liked blue color of the door although it was quite dirty. So I just knew that door was the one I looked for.

I decided that the door will be a headboard for our bed. After that I started surfing on blogs and looking for information about headboards. Soon I noticed that this was no new idea and quite many blog owner had executed same idea. We haven’t yet decided how to attach the door to the wall. I wouldn’t want to make too many holes on the door at this point. I might use it in some other in the future.

I wanted to keep some of the blue color of the door, but still get smooth surfaces. Both of the sides are different so if I get bored I can change sides. I personally don’t have much experience on different surfaces or treating them, so I will learn by looking information from internet and trying different things.

 Tässä ainut kuva käsittelemättömästä ovesta.

 Ruosteiset kahvat

Hionnan jälkeen 

Ovi alkaisi olla valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti