sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ihan paras pannukakku ja pikku popot





Omaan makuun paras pannukakkuresepti löytyy itse laatimasta keittokirjasta. Useita reseptejä on vuosien varrella testannut, mutta tämä on ehdottomasti paras. Pannukakun kuuluu olla paksu, joten teen sen uunivuokaan pellin sijaan. Tämä versio on mielestäni parasta seuraavana päivänä tai pakastuksen jälkeen.

Joulun punaiset pikku kengät löytyivät vanhempieni luota viikonloppuna. Allekirjoittaneen ensimmäiset kengät. Punainen on selkeästi ollut lempiväri jo silloin.

Pannukakku

4 dl jauhoja
1,5 dl sokeri
1 tl leivinjauhe
1 tl suola
1 tl vaniljasokeri
(0,5 rkl kardemumma)
8 dl maito
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita/margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja jäähtynyt sulatettu rasva. 

Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunissa (200 astetta) noin 30-40 minuuttia kunnes pinta saanut sopivasti väriä.

*****
I have tried several pancake recipes over the years and this one is definitely the best. Pancake needs to be thick enough, so I bake it in a casserole instead of baking tray. This pancake is on its best on the next day or after freezing. If you can't eat everything in one time, you can put the rest into freezer.

I found red little shoes in my parents' house last weekend. These are my first shoes. Red has definitely been my favorite color even then.

Pancake

4 dl flour
1.5 dl of sugar
1 ts baking powder
1 ts salt
1 ts vanillasugar
(0.5 tsp cardamom)
8 dl milk
2 eggs
100 g of melted butter / margarine

Mix all dry ingredients together. Add milk, eggs and cooled melted butter.

Pour into casserole lined with baking paper and bake in the oven (200 degrees) for about 30-40 minutes until the surface looks ready.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti