keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Aamiaismöttöset


En tarkemmin tiedä mistä möttöset ovat saaneet nimensä, mutta hyviä ovat. Meillä syödään usein aamiaisella kananmunaa eri muodoissa ja näistä saa kivaa vaihtelua. Niiden valmistus onnistuu arkiaamuinakin, koska ne kypsennetään uunissa ja sillä aikaa voi jatkaa muita aamuvalmisteluja. Täytteet voi valita oman maun mukaan. Omasta jääkaapista valikoitui tällä kertaa pekonia, juuston jämäpala sekä sipulia. Pekonin ja sipulin paistoin etukäteen. Kahdelle hengelle riittävä määrä syntyi neljästä kananmunasta ja lorauksesta maitoa. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja maustetaan seos suolalla ja pippurilla. Oman maun mukaan voi lisätä muitakin mausteita tai yrttejä. Variaatioita on useita. Kaada seos muffinsi vuokiin ja paista 200 asteessa kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa esimerkiksi uunitomaattien kanssa.

*****
We have funny name for egg muffins in Finnish. Unfortunately it cannot be translated so you will miss that part. We ofter have eggs in different ways on our breakfast table. Egg muffins give you a bit variation for scrambled eggs etc. They are easy to prepare also weekday mornings as they are cooked in oven and you can use that time to do some other morning stuff. You can use almost what ever ingredients you  find from your fridge and also for seasoning you can use different spices or herbs. This time I had bacon, cheese and onion - quite basic and good. For two persons four eggs is enough. You will also need a splash of milk. Mix all ingredients together and season well. Pour into muffin molds and cook in oven (200 degrees) until they are golden brown from the surface. Serve for example with oven baked tomatoes.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti