keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Patonkitesti nro 2


Nyt päästiin asiaan. Kokeilin aikaisempaan testiin verrattuna yksinkertaisempaa ja nopeampaa reseptiä. Sain haluamaani rapea kuorista ja sisältä hiukan sitkeää pantonkia. Kuoreen olisin toivonut enemmän väriä, mutta maku vei mennessään. Hiukan muokattu resepti löytyi Hans Välimäen kirjasta Lusikka sopassa.


Patonki

1/2 pakettia tuore hiivaa
2 dl vettä
6 dl vehnäjauho
1 tl suola
2 tl sokeri

Liuota hiiva jääkylmään veteen kulhossa. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Jos taikina jää kuivaksi, lisää hiukan vielä vettä. Lisää suola ja sokeri ja vaivaa vielä muutama minuutti. Anna levätä liinan alla noin 20 minuuttia.

Jauhota pöytä ja kaada taikina pöydälle. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile ne pyöreiksi palloiksi. Anna niiden levätä pöydällä liinan alla noin 20 minuuttia. Muotoile patongeiksi. Asettele patongit pellille niin, että ne mahtuvat vielä nousemaan. Anna niiden nousta liinalla peitettynä noin puoli tuntia. 

Jauhota patongit ja viillä jokaiseen viisi viiltoa terävällä veitsellä. Paista patonkeja 210-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Suihkuta uuniin reilusti vettä ennen patonkien laittamista uuniin. Suihkuta vielä lisää vettä kun patongit ovat olleet uunissa 5 minuuttia. Kun patongit ovat olleet uunissa 15 minuuttia, avaa uuninluukkua hiukan jäljellä olevalle viidelle minuutille.  

*****
This is second testing of baguette recipes and this time it was almost perfect. The recipe which I used was more simple and faster than last time. Baguettes were crunchy in the surface and a bit tough in the middle. I would have liked more color on the surface, but taste was great. I found recipe from a book of Hans Välimäki, who is a finnish chef.

Baguettes


25 g fresh yeast
2 dl water
6 dl wheat flour
1 ts salt
2 ts of sugar

Dissolve yeast in ice-cold water in a bowl. Add the flour and knead the dough for 10 minutes. If the dough is dry, add a little more water. Add salt and sugar and knead the dough for a few more minutes. Let the dough rest under kitchen towel for 20 minutes.

Flour the table and pour the dough on the table. Divide the dough into four parts and shape each of them into a round balls. Let them rest on a table under a towel for about 20 minutes. Model each of ball into a shape of baguette. Arrange baguettes on a baking sheet and let them rise covered with a kitchen towel for about half an hour.

Flour baguettes and cut five incisions with a sharp knife on the top of baguettes. Bake baguettes in 210-degree oven for 20 minutes. Just before setting baguettes into oven spray the oven with plenty of water. Spray a bit more water after baguettes have been in oven for 5 minutes. After 15 minutes of baking open oven door slightly for the remaining five minutes.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti