tiistai 9. heinäkuuta 2013

Grilliruoan kaverit osa 2

Minttu, kesäkurpitsa ja feta - aivan loistava yhdistelmä. Kannattaa kokeilla! Tämä lisuke säilyy jääkaapissa seuravaan päivään, mutta kannattaa mielummin valmistaa juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy siistimmän näköisenä. Kesäkurpitsat voi toki grillata jo aikaisemmin päivällä valmiiksi, mutta sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua.
*****
Mint, zucchini and feta - just a great combination. Worth a try! This dish should be served right away after preparing as it doesn't look that good day after. Taste will stay good, but texture not that good. Courgettes can be grilled earlier in the day, but mix the salad just before serving.

Minttu-feta-kesäkurpitsasalaatti
4:lle lisukkeeksi

1 rkl seesaminsiemeniä
2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
100 g fetajuustoa
kourallinen mintun lehtiä
suolaa ja mustapippuria

Kastike
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
pieni valkosipulinkynsi murskattuna

Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi ja anna jäähtyä. Paloittele kesäkurpitsat viipaleiksi ja kierittele öljyssä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä grillissä molemmilta puolilta muutama minuutti kunnes hiukan pehmenneet ja saaneet pintaan väriä. Anna jäähtyä.

Laita kaikki kastikeainekset kannelliseen tiiviiseen purkkiin ja ravista voimakkaasti. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Laita kesäkurpitsaviipaleet ja mintun lehdet isoon kulhoon. Murenna joukkoon 3/4 fetajuustosta. Lisää kastike ja sekoita. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet, loppu juustosta ja muutama mintun lehti koristeeksi. Tarjoile.

*****

Mint-feta-zucchini salad
For 4 persons as a side dish

1 tbsp sesame seeds
2 zucchini
olive oil
100 g feta cheese
handful of mint leaves
salt and black pepper

Sauce
4 tbsp olive oil
1 tbsp freshly squeezed lemon juice
a small clove of garlic, crushed

Toast sesame seeds in a pan until golden brown and allow to cool. Cut zucchinis into slices and roll them in the oil and season with salt and pepper. Grill both sides for a few minutes until slightly softened and have some color on the surface. Allow to cool.

Put all ingredients of the sauce into a jar with tight lid and shake well. Add salt and pepper to your taste. Place zucchini slices and mint leaves in a large bowl. Crumble 3/4 of feta cheese to the bowl. Add the sauce and stir. Sprinkle with sesame seeds and decorate with rest of the cheese and few mint leaves. Serve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti