torstai 25. heinäkuuta 2013

Maisemia Järvi-Suomesta ja kirnuvoita


Kesä on kaunista aikaa ja siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Viime viikonloppu vietettiin Järvi-Suomen maisemia katsellen. Uusien perunoiden kanssa nautittiin itse valmistettua kirnuvoita, joka oli aivan mahtavaa! Alkuperäinen resepti Paul Svenssonin kirjasta Paulin keittiössä. Voihin tarvitset kuudelle hengelle 5dl kuohukermaa ja 2rkl kermaviiliä sekä suolaa mausteeksi. Vatkaa aineksia niin kauan kunnes rasva ja neste erottuvat. Ei kannata lannistua, se ei tapahdu ihan hetkessä. Siivilöi neste pois ja mausta voi suolalla. Anna levätä kylmässä hetki ennen tarjoilua. 
*****
Summer is the most beautiful time in Finland and as it is quite short you'll need to get everything possible out of it. Last weekend we spent in lake district. Photos you can see below. We had this seasons fresh potatoes and they were served with handmade butter which was great! Original recipe is from Paul Svensson's book Paul's Kitchen. For six persons you will need 5 dl double cream and 2 tbs sour cream and some salt. Whisk creams until fat and liquid separate from each others. It takes some time, so don't worry if nothing happens first. Sieve liquid away and season with salt. Put it into fridge for a while before serving.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti