sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hvitträsk ja snickersherkku



Tänään käytiin tutustumassa Hvitträskiin, joka on arkkitehtien Eliel Saarinen, Herman Geselius ja Armas Lindgren itselleen suunnittelema ateljee ja asuinrakennus. Hvitträsk sijaitsee Kirkkonummella. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Puutarhassa voi vierailla maksutta, mutta talossa vierailu maksoi 6,5 e/hlö. Lisätietoja paikasta museoviraston sivuilta.

Visiitin jälkeen piti valmistaa pikaisesti jotan makeaa huomiselle ja päädyin kokeilemaan Michael Björklundin snickershyvää (resepti löytyi kirjasta Lähiruokaa). Reseptissä on käytetty tummaa suklaata, mutta kokeilin itse maitosuklaalla. Maistuvat ihan Snickersiltä ja erittäin helppoja valmistaa.

Snickersherkku

250 g maapähkinävoita
1 dl vaalea siirappi
0,5 dl sokeri
5 dl maissihiutale
1 dl kookoshiutale
0,5 tl vaniljasokeri
150 g tumma suklaa

Kuumenna kattilassa sekoittaen maapähkinävoi, siirappi ja sokeri kunnes maapähkinävoi ja sokeri sulaneet. Kääntele loput ainekset seokseen.

Levitä taikina noin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna jäähtyä. Sulata suklaa ja levitä levyn pinnalle. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

*****

Today we made a visit to Hvitträsk which is an ateljee and home build by architects Eliel Saarinen, Herman Geselius and Armas Lindgren. It's located in Kirkkonummi in southern Finland. You can visit garden for free. For the house we paid 6,5 eur / person. More information you can find from the web pages of finnish National Board of Antiquities.

I needed to make something sweet for Monday quite quickly, so I decided to try a recipe from Michael Björklund's book Lähiruokaa. Snickers sweet is the name of the recipe. I used milk chocolate instead of dark chocolate. These taste same as Snickers and are easy to prepare.

Snickers Sweet

250 g peanut butter
1 dl light syrup
0,5 dl sugar
5 dl corn flakes
1 dl coconut flakes
0,5 ts vanilla sugar
150 g dark chocolate

Heat up peanut butter, syrup and sugar in a pot mixing all the time until peanut butter and sugar are melted. Add rest of the ingredients and mix well.

Spread out the dough into 1 cm thick layer on a baking sheet and let it cool off. Melt chocolate and spread it out on the surface of the dough. Let it set and cut it to pieces.



Kirjasto - Library

 Ateljee

Makuuhuone - Bedroom 

Lasten huone - Childrens room 

Vaarin huone - Grandpa's room 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti