lauantai 22. syyskuuta 2012

Sienipiiras



Sienisadosta on päästy nauttimaan tänä vuonna jo heinäkuusta. Omia suosikkejani ovat sienikastike ja -risotto, mutta  tällä kertaa sienet päätyivät piiraaseen. Suolaisiin piiraisiin luistan takinan teosta ja ostan usein valmiin pohjan, koska se minun makuuni maistuu ja säästää aikaa. Taikinan kaulitsen aina ohueksi piirakka vuoan pohjalle ja esikypsennän ennen täytteen lisäämistä. Suolaiset piirat ovat nopeita tehdä ja täytteissä variaatioita riittää, joten usein sovellankin jääkaapin sisällön mukaan.

Sienipiiras

n 1 l sieniä (itse käytin suppilovahveroita ja mukaan mahtui myös muutama kanttarelli)
3 sipulia (punasipuli sopii myös hyvin)
1/2 pkt pekonia
oliiviöljyä paistamiseen
timjamia
2 kananmunaa
1,5 dl ruokakermaa
suola ja pippuri maun mukaan
jos haluaa päälle voi lisätä vähän juustoraastetta, itse käytin Port Salut-juustoa
valmis piirakkataikina

Puhdista sienet ja paista oliiviöljyssä pehmeiksi. Hienonna sipuli haluamasi kokoisiksi kuutioiksi tai renkaiksi ja kuullota pannulla oliviiöljyssä pehmeäksi. Lisää pannulle myös timjami. Paista vielä paloiteltu pekoni ja sekoita kaikki paistetut aineet keskenään. 

Kauli taikina ohueksi ja asettele voideltuun vuokaan (oman vuoan halkaisija oli 28 cm). Aseta taikina niin, ettei vuoan ja taikinan väliin jää ilmaa. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja esipaista uunissa 200 c n 10 minuuttia.

Lisää täyteseokseen ruokakerma ja kananmunat sekä mausteet. Kaada täytteet tasaisesti esipaistetun taikinan päälle ja lisää halutessasi vielä juustoraaste. Paista samassa lämmössä vielä 30 min tai kunnes piirakan päällinen on saanut väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kera.
*****

We have had mushrooms on forests since July this year. My own favorites are mushroom sauce and risotto. This time I did a quiche out of funnel chantarelles and chantarelles. When I make quiches I usually buy dough from supermarket as I think it tastes good and I save time. I always roll dough into thin layer and precook it before adding any filling. I like quiches as they are quick to prepare and there are plenty of options to choose from for the filling. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti