torstai 6. syyskuuta 2012

Rakas keittokirja ja biscotit

Ostin varmaankin kymmenen vuotta sitten kirjan, johon minun oli tarkoitus kerätä reseptejä lehdistä ja säilöä ne yhdessä paikassa helposti löydettävissä. Aluksi täytinkin kirjan lehtileikkeillä, jotka olivat täynnä herkullisia kokeiltavia reseptejä. Harmikseni aikaa ei kuitenkaan ole missään vaiheessa riittänyt kaikkien reseptien kokeiluun ja usein koko kirja onkin unohtunut hyllyn perälle. Muutama vuosi sitten päätin, että kirjaan ylös ainoastaan hyväksi havaittuja reseptejä, jolloin löydän ne kirjasta nopeammin kuin esimerkiksi netistä tai lehtiä selaamalla. Yllättäen kirja onkin täyttynyt makeista herkuista. Onneksi tyhjiä sivuja vielä löytyy ja ehkäpä jossain vaiheessa saan kokeiltua vanhempiakin vielä testaamattomia reseptejä.



Tänään poimin kirjasta tehtäväksi biscotti-reseptin. Itse resepti on ollut minulla varmaankin 8 vuotta ja näitä on aika ajoin tullut tehtyä. Tykkään biscoteista, koska ne säilyvät pitkään ja ovat helppotekoisia ja tietysti hyvänmakuisia. Alla olevassa reseptissä on käytetty ainoastaan makuna suklaata, mutta näihin voi hyvin lisätä esim kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä.

Biscotti
n. 30 kpl

2,5 dl sokeri
75 g voi
4 kpl kananmuna
1 tl vaniljasokeri
n 3,5 dl vehnäjauho
1 pss kuivahiiva
250 g tumma suklaa

Vaahdota voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen n 10 cm x 25 cm kokoiseen levyyn ja anna seistä huoneenlämmössä 30 min. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 25 minuuttia (kunnes sisältä kypsiä). Jäähdytä 10 min. Leikkaa n. 2cm viipaleiksi, joita kuivataan uunissa 150 asteessa 8-10 min (uunista riippuen voi olla pidempäänkin).

*****

I bought a notebook 10 years ago. My target was to collect recipes from magazines and collect them to one place instead of having a huge pile of magazines at home. Soon I noticed that I didn’t really have time to try all my recipes from the book and the book was left to the shelf. Couple years ago I decided to write down all the recipies that I had tried (and which were good). Suddenly the book started to fill up with sweet recipies. Luckily I still have empty pages left for new experiments.

Today I baked biscotti cookies. Actually I have had this recipe for eight years in my book and I have made thsese from time to time. I like these cookies, because you can store them a longer time and they are easy to make and they taste very good as well. On this recipe I have used chocolate, but you can use dried fruits or nuts as well.

Please let me know if you're interested in the recipe, otherwise I won't translate it.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti