lauantai 8. syyskuuta 2012

Klassikko - tiramisu



Tiramisusta löytyy netistä reseptejä vaikka muille jakaa. Tiramisu on yksi suosikki jälkiruoistani, koska se on helppo valmistaa ja aina ihan taivaallisen hyvää. Käyttämäni resepti on kotoisin Kodin Kuvalehden Pasta ja muut Italian herkut - kirjasesta, joka näyttäisi olevan vuodelta 2003. Tätä reseptiä olen hiukan muokannut itselle sopivaksi ja se on toiminut aina.

Tiramisu
4-8 hlö riippuen syöjästä

3 keltuaista
2 rkl sokeria (jos tykkää makeammasta, laita yksi lisää)
250 g mascarpone-juustoa
3 valkuaista
reilu puolipakettia tiramisu-keksejä (paketti yleensä 200g)
2-3 dl vahvaa kahvia
3 rkl kahvi- tai mantelilikööriä
oikeaa kaakaojauhetta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa vielä kaikki sekaisin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää muuhun seokseen ja kääntele kaikki sekaisin.

Kasta keksit yksitellen kahvi-likööriseoksessa ja asettele vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet mascarpone-massasta. Lado massan päälle uusi kerros kahvissa käytettyjä keksejä. Levitä loppumassa keksien päälle ja laita jääkaappiin.

Paras lopputulos saavutetaan kun tiramisu on jääkaapissa vähintään yön yli. Aika hyvää se on ollut parinkin päivän päästä. Ennen tarjoilua peitä tiramisun pinta kaakaojauheella. Käytä apuna siivilää. Päälle voi myös kaakaojauhon lisäksi laittaa suklaa rouhetta.

*****

There are millions of recipes of tiramisu on Internet. Tiramisu is one of my favorite desserts. It's easy to prepare and it tastes delicious. This recipe is from a finnish magazine from the year 2003. It works great every time.

Tiramisu
for 4-8 person depending on persons

3 egg yolks
2 tbls sugar (if you like it more sweet add one spoon more)
250 g mascarpone cheese
3 egg whites
120-150 g tiramisu cookies
2-3 dl strong coffee
3 tbls coffee or almond liqueur
cocoa powder

Whisk egg yolks and sugar into a foam. Add mascarpone and whisk them together. Whisk egg whites into a rough foam. Mix these two together carefully.

Dip cookies one by one into coffee-liqueur mix and put them in the bottom of your serving dish. Then add half of the egg-mascarpone mixture on cookies. Then new layer of cookies (remember to dip them in coffee mixture). Add rest of egg-mascarpone mixture on top. Put it in fridge.

You get the best result when you let tiramisu to rest at least one night. It tastes very good even after two days.  Before serving put some cacao powder on the top. You can also add some crushed chocolate on top. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti