keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Libanolilaisia makuja

Viimeisimmät kokeilut suuntautuivat libanolilaisen keittiön saloihin. Kirjastossa käydessäni mukaan tarttui Maggie Lindholmin ja Marja Lindforsin Libanonin herkkuja. Kirjan resepteistä kokeiluun pääsivät alkuruokapiirakat, halloumilla täytetty kanan rintafile ja tabouleh. Piirakat olivat aivan loistavia - niihin jää koukkuun. Vaihtoehtoina niiden kypsentämiselle oli uuni tai uppopaisto öljyssä - valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon. Piirakat maistuivat myös seuraavana päivänä. Huolimatta siitä, että ne säilytettiin jääkaapissa, pysyi taikina rapeana. Kirjassa piirakoille oli neljä eri täytettä, joista teimme kahta. Tabouleh ja halloumilla täytetty kanarinta olivat perushyviä. Omaksi en kirjaa ehkä ostaisi, mutta hyviä ideoita siellä oli useampia.

*****

I found a lebanese cooking book from library and I had to try some recipes from there. I chose lebanese pies (Sambusek) for starters and as a main course we had chicken fillet filled with halloumi cheese and tabouleh. Pies were fantastic and it was hard to stop eating them before main course. If you're interested in recipe, please leave a comment so I will ad it later on.



Sambusek - Piirakat
4-6 hengelle

500g vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa
1 dl kasvisöljyä
n.2-3 dl haaleaa vettä.

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Jaa taikina neljään osaan (saat helpommin kaulittavia massoja) ja muotoile palloksi. Peitä kelmulla ja anna pallojen levätä noin 30 min huoneenlämmössä. Kauli kukin pallo ohueksi levyksi ja irrota siitä esim lasin avulla pyöreitä levyjä (halkaisija n 8 cm). 


Laita jokaiselle levylle täytettä, paina kaksin kerroin ja painele reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla, jotta ne eivät pääse aukeamaan kypsennysvaiheessa. 


Uppopaista piirakat tai paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. 



Täytteet


Lihatäyte (puolelle taikinalle)

1 pieni sipuli
25 g pinjansiemeniä
100g lampaanjauhelihaa (nauta käy myös)
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/4 tl jauhettua maustepippuria
suolaa
paistamiseen kasvisöljyä

Hienonna sipuli. Ruskista se ölyssä, lisää pinjansiemenet, liha sekä mausteet. Paista noin 10 minuuttia ja jäähdytä ennen täyttämistä. Maista täytettä kun se on jäähtynyt ja varmista, että mausteita on tarpeeksi.



Juustotäyte (puolelle taikinalle)


1 tomaatti
1/2 sipuli
175 g fetajuusto
1/2 tl kuivattu minttu
1/4 cayennepippuri
1/2 rkl oliiviöljy

Leikkaa tomaatti kuutioiksi (itse leikkasin tomaatin ensin 8 osaan ja poistin keskiosan eli siemenet, jolloin täytteestä ei tule niin vetistä) ja hienonna sipuli. Murenna joukkoon feta ja lisää öljy sekä mausteet. Sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti