tiistai 2. lokakuuta 2012

Viikonlopun herkut ja tuliaiset


 

Viikonloppu vietettiin Ahvenanmaalla mökkiolosuhteissa. Aiemmilta kerroilta viisastuneina otimme mukaan muutamia omia keittiövälineitä, jotta ruoan valmistus onnistuisi mahdollisimman hyvin. Joillakin mökeillä, joita olemme vuokranneet on keittiön varustus ollut hyvinkin heikko. Illalliseksi valmistimme paistettua maksaa, perunamuusin, paahdetun sipulin ja pekoni-rosmariinikastikkeen kera. Paistettu maksa on yksi suosikeistani, vaikka sitä jostain syystä tulee harvemmin tehtyä. Jälkkäri pitää aina olla ja tällä kertaa löysin Lunni leipoo - blogista passionjogurttiherkun, jota oli pakko kokeilla. Kauppalista oli hiukan puutteellinen, joten ainesosat jäivät vähemmäksi kuin alkuperäisessä reseptissä, mutta hyvää tuli. Passionhedelmän sijaan voisi käyttää yhtä hyvin muitakin hedelmiä tai marjoja. Alla oleva resepti tehtiin kolmelle henkilölle, mutta siitä riittää hyvin neljällekin.

Passion-jogurttiherkku

400 g turkkilainen jogurtti
2 dl kuohukerma
3 rkl sokeri (voit lisätä sokeri loppuvaiheessa, mikäli haluat makeamman)
6 passionhedelmää

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja sokeri ja sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin. Jaa annoslaseihin tai –kuppeihin ja laita jääkaappiin asettumaan. Lisää hedelmän liha jogurttimassan päälle ennen tarjoilua.


Viikonlopun aikana kerkesimme käymään muutamissa sisustuskaupoissa. Mukaan tarttui tuikkulyhty ja vanhoja pieniä piparimuotteja.

*****
We rented a cottage in Åland. This time we took some kitchen utensils with us, as in some cottages there are not so many utensils to use. We had fried liver with potato smash, fried onion and bacon-rosemary sauce. Fried liver is one of my favorite dish but unfortunately we don’t prepare it so often. As a desert we had passion fruit with yogurt. I got idea for this desert from Lunni leipoo – blog. Our shopping list was incomplete so we didn’t have all the ingredients needed. So I had to make my own version of it. This recipe was for three persons, but is enough for  four as well. Instead of passion you can use some other fruit or berry as well.

Passion fruit with yoghurt

400 g Turkish yoghurt
2 dl double cream
3 tbs sugar
6 pieces passion fruit

Whisk cream into light foam. Add sugar and yoghurt and stir carefully. Divide it into serving glasses or bowls and let it stay in fridge for hour or two. Before serving cut passion fruits open and spoon inside of the fruit on the top of the yoghurt.

I also had time to visit some decoration shops and found some lovely small molds for cookies.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti