torstai 18. huhtikuuta 2013

Karpalodrinkki

Juhlien alkumaljat tarjoiltiin tuunatusta piltti-purkeista. Purkkien kannet maalattiin ja rei’itettiin pillejä varten. Ennen tarjoilua purkki vielä kääräistiin ruskeaan paperiin ja kiinnitettiin kuminauhalla. Omasta mielestä näistä tuli aika kivan näköiset.

Karpalomalja

1 l karpalomehua
0,5 nippua rosmariinia
2 limen mehu
limevodkaa oman maun mukaan
(meillä suhde taisi olla ¼ vodkaa ja loput mehua)
karpalomehusta tehtyjä jäitä

Kaada karpalomehu kulhoon ja lisää joukkoon rosmariinin oksat. Anna maustua jääkaapissa yön yli (tai vähintään 8 h). Purista joukkoon limen mehu. Tässä vaiheessa jo kannattaa maistaa ja lisätä tarvittaessa lisää limeä tai jos liian kirpeää hiukan sokeria. Mehuseos kaadettiin valmiiksi purkkeihin ja lisättiin vodka sen joukkoon. Näin saa helposti toteutettua myös alkoholittomat versiot. Lisää vielä jokaiseen juomaan mehujääpala. Juomasta saa varmasti myös oikein maistuvan boolin.

*****
Toast to our party was served from a glass jar which had painted lid and it was covered with brown paper and tied with a rubber band. I think they looked great. If you do these at home, pour drink first into jar and cover after that.

Cranberry drink

1 l cranberry juice
0,5 bunch of rosemary branches
juice of 2 limes
lime vodka
(we had ¼ vodka and ¾ juice mixture)
ice cubes made of cranberry juice

Pour cranberry juice into a bowl and add rosemary branches. Let it season over night or at least 8 hours in cold. Squash lime juice and add it to the mixture. In this phase you should taste and check whether you’ll need to add some more lime  juice or a bit of sugar. Pour mixture into jars or glasses and add vodka. Add ice cubes. You can also serve this as a punch.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti