Punajuuri sopii väriensä puolesta ehkä enemmän syksyyn, mutta olen tykästynyt tähän yksinkertaiseen soppaan niin paljon, että sen haluan teidän kanssanne jakaa. Edellytys tästä keitosta pitämiselle on toki se, että pitää punajuuren mausta, koska se on tässä pääosassa. Tätäkään reseptiä en ole tarkkaa mitannut, joten sinun ei tarvitse noudattaa reseptiä määrien suhteen orjallisesti. Maistele välillä ja lisää haluamiasi makuja. Etenkin jogurtin määrää voi helposti lisätä. Arkiruokana soppa menee minulla välillä ilman vuohenjuustoakin, mutta siitä saa mukavaa vaihtelua makuun, joten suosittelen sen käyttämistä. Tekstuuria keittoon saat lisäämällä päälle erilaisia siemeniä. Itse käytin paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Punajuurisoppa
4 hlö:lle
1 kg raakoja punajuuria
n 3 rkl (täyttä) turkkilaista jogurttia
valkopippuria
suolaa
(vuohenjuustoa, paahdettuja siemeniä)
Kuori punajuuret ja keitä pehmeiksi kattilassa. Kun punajuuret pehmenneet, ota silmämääräisesti n 4 dl lientä talteen. Soseuta loppu liemi punajuurien kanssa kattilassa. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella. Halutessasi voit talteenotetun liemen kanssa notkistaa keittoa ohuemmaksi ja maistettuasi lisätä lisää jogurttia ja mausteita. Koristele vuohenjuustopaloilla ja paahdetuilla siemenillä. Keiton voi nauttia kylmänä tai lämpimänä. Itse olen tykästynyt lämpimään keittoon.
*****
Beetroot belongs more to autumn recipes, but I really like this simple soup so much that I want to share with you . You should like beetroot to like this soup as it is in the main role. Again, this recipe does not have exact measures, so you taste when it is ready and add more flavors if needed. This soup is excellent for workday lunch and I quite often have it without the goat cheese, but I absolutely recommend to use it as it gives more flavor and beet and goat cheese are made for each others. As the soup will be quite smooth you will get more texture adding some seeds on the top. This time I roasted pumpkin seeds.
Beet Soup
For 4 persons
1 kg raw beets
3 tbls ( full ) Turkish yoghurt
white pepper
salt
(goat cheese, roasted seeds)
Peel the beets and cook until soft in a saucepan. When beets are softened, take circa 4 dl broth out from the saucepan and keep it aside. Puree the soup with rest of the broth with a hand blender. Puree the soup until smooth. Add yogurt and spices. Mix with the hand blender. In case you want thinner soup, add more broth. Taste the soup and if needed add more yogurt or spices. Decorate with pieces of goat cheese and roasted seeds. You can have this soup cold or warm. In fact, I really liked more the warm soup.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti