keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tuunattu misu


Olen kokeillut tiramisusta useita muunnelmia, joista paras on ollut viime kesänä tekemäni persikkamisu. Se valmistettiin vuokaan, joten lisäsin muutaman liivatteen pitämään sen kasassa. Yhtä hyvin sen olisi voinut valmistaa perinteisesti suoraan kulhoon ilman liivatetta. Muuten valmistus ei poikkea aikaisemmin kirjoittamastani tiramisun reseptistä, paitsi kerrosten väliin lisätään muutaman tuoreen persikan  paloja. Tällä kertaa kuitenkin kokeilin misun maustamista punaherukalla. Mascarponemassa vaatii tässä tapauksessa hiukan enemmän sokeria, mutta muuten valmistetaan samalla tapaa ja lisätään kerrosten väliin n 2 dl punaherukoita. Itse käytin pakastettuja, mutta tuoreet sopisivat paremmin.

*****
I have tried different variations making tiramisu. Best of them so far has been tiramisu with peaches. That was made into a cake mold, so I needed to add few sheets of gelatin to keep it in shape. You could also do it traditionally adding pieces of fresh peach in the middle of each layer. Otherwise you can just follow my earlier recipe. This time I tried adding redcurrants into tiramisu. I used redcurrants from freezer but fresh ones would be better. You need to add some more sugar into mascarpone paste to balance sourness of redcurrants.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti